perjantai 25. helmikuuta 2011

Luvassa ulkoilua ja hernekeittoa

Viikonlopuksi on luvattu ihan kivaa ulkoilukeliä. Huomenna meillä syödään pulkkamäen jälkeen hernekeittoa. Itse tehty hernekeitto voittaa mennen tullen purkkikeitot.




HERNEKEITTO

500g kuivattuja herneitä
2 litraa vettä
1 sipuli
n.500g luutonta sianlihaa (tai palvikinkkua, kylkeä, jauhelihaa tms...)
2 tl suolaa
(½-1 tl meiramia)

Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.
Keitä herneitä miedolla lämmöllä liotusvedessä noin 1 tunti. Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu sianliha ja hienonnettu sipuli. Jatka kypsentämistä vielä noin 1 tunti. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys. Mausta valmis keitto suolalla (ja meiramilla).

Tuoreen sianlihan tilalla voi käyttää myös palvikinkkua, kasleria, ruskistettua ja maustettua jauhelihaa tms. Lisää kypsä liha keittoon ½ tuntia ennen valmistumista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti