torstai 24. helmikuuta 2011

Töihin!

Tässä vietellään äitiysloman viimeisiä päiviä. Niistä vähistä jäljellä olevista päivistä on nautittava täysillä! Mikäs sen parempi konsti kuin maukas ruoka! Caesarsalaatti on aina hyvää, oli sitten lisukkeena broileria, pekonia tai mitä vaan.

CAESARSALAATTI


                                                    kana-caesarsalaatti

0,5 litraa romaine-salaattia, jäävuorisalaattia, rucolaa tai muuta
50 g parmesaania lastuina
4-6 paahtoleipäviipaletta
1 kynsi valkosipulia, murskattuna 
öljyä

Kastike:
1 keltuainen
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sinappia
suolaa, valkopippuria
1½-2 dl öljyä
1 tl Worcestershire-kastiketta
3 anjovisfileetä hienonnettuna


1. Valmista ensin kastike: Sekoita keltuainen, suola, pippuri, sinappi ja viinietikka hyvin kulhossa. Lisää öljy vähitellen samalla sekoittaen. Muutaman ruokalusikallisen jälkeen seos muuttuu paksuhkoksi, jonka jälkeen öljyä voi lisätä enemmän kerralla. Käytä sekoittamiseen mieluiten teho- tai sauvasekoitinta. Paseeraa anjovis ja lisää se majoneesin joukkoon. Mausta Worcesterhire-kastikkeella.
2. Pese ja valuta salaatinlehdet. Revi ne sopiviksi suupaloiksi kulhoon ja sekoita joukkoon kastike.
3. Leikkaa leivät noin 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi ja paista pannulla rapeiksi öljyssä, johon on lisätty murskattu valkosipulinkynsi. (Voit paahtaa leivät myös uunipannulla)
4. Sekoita salaatit ja kastike, lisää joukkoon leipäkuutiot ja juusto.


Caesarsalaatti sopii myös muiden salaattien pohjasalaatiksi. Lisää siihen esim. paistettua broileria, äyriäisiä, paistettua pekonia tai vaikkapa savuporoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti