lauantai 5. maaliskuuta 2011

Hampurilaislauantai

Parhaat hampurilaissämpylät saa kun viitsii tehdä ne itse! Kannattaa tehdä kerralla isompi annos ja pakastaa ylimääräiset. Hampurilaissämpylöitä on tullut tehtyä jos jonkinlaisella ohjeella, itse tykkään tästä.


Hampurilaissämpylät
(Ohjeesta tulee 8 sämpylää)
2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
25 g voisulaa
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
Pinnalle munaa ja seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivan sekaan, sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää suola ja sokeri ja osa vehnäjauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää voisula. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta. Anna kohota liinan alla 40 minuuttia.


Kumoa taikina jauhotetulle tasolle ja kauli taikina reilun sentin vahvuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla (esim. juomalasilla tai rengasmuotti) pyöreitä paloja.

Kohota sämpylöitä 30 minuuttia liinan alla. Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes saavat kauniin värin.

Lisäksi
naudan jauhelihaa
salaattia
tomaattia
halloumi-juustoa
punasipulia
kastike esim. Hesburgerin paprikamajoneesi

Paras jauhelihapihvi valmistuu pelkästä jauhelihasta. Kauniin pihvin saat kun käytät apuna rengasmuottia. Laita pannulle rasvaa, rengasmuottia apuna käyttäen painele massasta pihvi suoraan pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.


 


Meillä käytetään hampurilaiskastikkeena Hesburgerin paprikamajoneesia, Kannattaa kokeilla J
Hampurilaissämpylän tilalle sopii mainiosti esim. reissumies tai tavallinen sämpylä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti