keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Keväinen broileri-ohrasalaatti

BROILERI-OHRASALAATTI
4:lle




Ainekset
4 dl täysjyväohraa
1 keltainen paprika
1 (kevät)sipuli
200g kirsikkatomaatteja
1 pkt kreikkalaista fetaa

Basilikaöljy:
½ ruukkua basilikaa
½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
mustapippurirouhetta myllystä

400-500g maustamatonta broilerinfileetä

Broilerin marinadi:
½ luomusitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
½ dl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl mustapippurirouhetta myllystä

Jaa fileet kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita marinadin ainekset, pyörittele broilerinpaloja marinadissa ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Ota fileet huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen paistamista. Paista fileet kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa kypsäksi.
Hienonna basilika sekä valkosipuli, lisää ½dl oliiviöljyä, mausta basilikaöljy suolalla ja pippurilla.
Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese ja leikkaa paprika kuutioiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja puolita ne. Hienonna sipuli. Paloittele feta. Kuumenna kasarissa tilkka oliiviöljyä ja lisää tuotteet seuraavassa järjestyksessä: sipuli, paprika, tomaatti ja ihan viimeiseksi feta. Lisää joukkoon kypsät ohranjyvät ja kaada päälle basilikaöljy.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti