torstai 3. maaliskuuta 2011

Lammasta

PAISTETTUA KARITSAN ULKOFILEETÄ, KARITSANPOTKAHÖYSTÖÄ, PALSTERNAKKAPYREETÄ JA PESTOKASTIKETTA
2:lle



Karitsanfileetä 120g/annos

Karitsanpotkahöystö:
300g karitsanpotkaa
2 porkkanaa
100g selleriä
100g lanttua
(pala naurista)
1 sipuli
valkosipulia
noin 0,5 l lihalientä
1,5 dl punaviiniä
laakerinlehti
timjamioksia
suolaa


Palsternakkapyree:
150g palsternakkaa
100g perunaa
nokare voita
loraus kermaa
vettä


Pestokastike:
tuorejuustoa
pestoa

Poista fileestä kalvot. Paista voissa (sekaan valkosipulia ja timjamia) pinnat ruskeiksi ja siirrä uuniin (200 astetta, noin 8 min). Kääri filee folioon ja anna vetäytyä hetki.

Paahda potkat ja juurekset(1 porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli) pannulla ja laita uunivuokaan. Lisää joukkoon timjaminoksat, laakerinlehti, lihalientä ja punaviiniä niin että potkat peittyvät. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia, kunnes liha alkaa irtoamaan luusta. Jäähdytä hetki ja irrota lihat luusta. Pilko lihat.

Siivilöi potkien haudutusliemi kasariin ja keitä hetki voimakkaasti. Suurusta kastike maizenalla, jos on tarve.
Kuori ja kuutioi lanttu, (nauris) ja porkkana noin 1,5x1,5cm:n kuutioiksi. Ruskista juureksia kasarissa, anna hautua hetki kannen alla. Lisää kypsien juuresten joukkoon potkalihat sekä kastike, kiehauta ja mausta.

Pilko palsternakat ja perunat lohkoiksi, keitä kypsiksi pienessä vesimäärässä. Siivilöi keitinvesi pois, lisää nokare voita ja loraus kermaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.

Lisää tuorejuuston sekaan pestokastiketta niin, että tuorejuusto saa vihreän sävyn ja makua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti