lauantai 12. maaliskuuta 2011

Merimiespihvi

Merimiespihvi valmistuu yksinkertaisista raaka-ainesta ja se vain paranee uudelleen lämmitettäessä.

         
Ainekset
8-10 reilun kokoista perunaa
n. 500g naudan tai hirvenpaistia
n.1 litra lihalientä
2 sipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
voita paistamiseen

vehnäjauhoja
(keskiolutta)

Kuori perunat ja laita ne kylmään veteen odottamaan(perunat voi kuoria jo edellisenä päivänä). Leikkaa lihasta poikkisyin ohuita siivuja. Paista lihat nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuori sipulit ja leikkaa ne siivuiksi. Kuullota sipulit pannulla. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Lado perunoita, sipulia ja lihaa vuorotelleen vuokaan. Kaada lopuksi kuuma lihaliemi sekaan. Laita muhimaan 175-asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.


Muoks! Lihasiivut voi pyöritellä vehnäjauhoissa ennen paistamista. Jauhot suurustaa liemen hautuessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti