keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Poropasteijat

Ulla Svensk pyörittää Ullanunelma nimisiä leivontatarvikekauppoja, on julkaissut alan teoksia ja kirjoittaa Elämä makeaksi blogia. Muistelin nähneeni blogissa kivan pasteijareseptin ja sieltähän se löytyi.


                                                    Poropasteijat

Ainekset
500g valmista voitaikinaa
100g kylmäsavuporoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmuna (toinen voiteluun)
mustapippuria myllystä

Kaulitse sulanut taikina levyksi. Paina tuulimyllytrissalla/leivontaraapalla levyjen keskelle viiltoja. (Tein viillot kaulittuun voitaikinalevyyn veitsellä) Leikkaa kylmäsavuporo kuutioiksi ja yhdistä tuorejuuston kanssa. Vatkaa kananmuna sekaan ja mausta mustapippurilla. Täyte on kätevä pursottaa voitaikinalevyn päälle pursotinpussista. Pursota täytettä voitaikinalevyjen päälle viiltojen kohdalle. Käännä voitaikinalevyn sivut täytteen päälle päällekkäin. Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne viiltopuoli ylöspäin pellille. Voitele pasteijoiden pinta kananmunalla. Paista pasteijat uunin keskitasolla +200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pasteijat näyttävät kypsiltä.

1 kommentti:

  1. Kuinka monta pasteijaa tällä reseptillä saa? :) Joululahjoja mietiskelen.

    VastaaPoista