maanantai 4. huhtikuuta 2011

Hyvää pataa

KUKKOA PUNAVIINISSÄ (coq au vin)

Valmistustapa ja raaka-aineet ovat lähes samanlaiset kuin burgundinpadassa.



Ainekset
noin 400g maustamattomia broilerin rintafileitä
100g pekonia, suikaleina
2 kpl sipulia, lohkoina
3 kpl valkosipulinkynsiä
100g tuoreita herkkusieniä, lohkoina
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
3 dl kanalientä
4 oksaa tuoretta timjamia
2 laakerinlehteä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria

Paloittele broilerin rintafileet suurehkoiksi paloiksi ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin pintaväri voissa pannulla. Siirrä palat savipataan. Ruskista pannulla pekoni, sipulit sekä sienet ja lisää tomaattipyree, freesaa. Lisää pannulle 2 rkl vehnäjauhoja ja kääntele hieman. Yhdistä edelliset pataan broilerin palojen seuraksi. Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada se ja kanaliemi pataan. Lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 1-1½ tuntia.

Voit tarjoilla ohessa riisiä, ohraa, perunoita tai rapeakuorista patonkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti