lauantai 9. huhtikuuta 2011

Lauantaipihvit

Lauantai-ilta on hyvä syy tehdä jotain vähän parempaa, vaikkapa possupihvejä ja paistetulla sipulilla kruunattua muusia.





Ainekset
1 possun sisäfilee
suolaa, mustapippuria myllystä

maustevoi:
75g huoneenlämpöistä voita
1 rkl dijon-sinappia
silputtua persiljaa


Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sinappi ja persiljasilppu. Voit myös lisätä voihin 1 murskatun valkosipulinkynnen. Poista fileestä kalvo. Leikkaa liha noin 3cm paksuiseksi viipaleiksi. Painele pihvejä hieman ohuemmiksi, nuijia ei tarvitse. Paista pihvit öljy-voiseoksessa kauniin ruskeiksi eli muutama minuutti per. puoli. Mausta valmiit pihvit ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lusikoi kuumien pihvien pinnalle maustevoi. Tarjoa pihvien kanssa paistetulla sipulilla maustettua perunamuusia.

Vinkki! Paras muusi syntyy jauhoisista perunoista itse tehden, mutta hyvä vaihtoehto kiireiselle on esim. Oolannin perunamuusi (pakaste), se sisältää pelkkää perunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti