perjantai 29. huhtikuuta 2011

Lehtipihvi ja Café de Paris-voi

Grillikausi on vielä avaamatta, mutta kaivoin kaapista parilapannun ja se onkin ollut melko ahkerassa käytössä viime aikoina.

Vapuksi ei ole luvattu kovin hyvää grillauskeliä, mutta kai ne kivat/lämpimät ilmat sieltä sitten taas tulevat. Café de Paris-voi on hyvää grillatun lihan kanssa. Vähän sen eteen pitää kumminkin nähdä vaivaa. Älä kauhistu, aineslista on melko pitkä J


Porsaan lehtipihvi, lohkoperunat ja Café de Paris-voi

CAFÉ DE PARIS-VOI
 
500 g voita
60 g sipulia, hienonnettuna
35 g ketsuppia
25 g worschesterinkastiketta
kourallinen persiljaa, hienonnettuna
25 g anjovista, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
15 g sinappia
5 g jauhettua paprikaa
5 g kuivattua rakuunaa
2,5 g currya
2,5 g kuivattua meiramia
2,5 g kuivattua timjamia
2,5 g kuivattua rosmariinia
2,5 g tilliä, hienonnettuna
ripaus cayennenpippuria
suolaa
½ sitruunan mehu

¼ dl konjakkia
2,5 dl kuohukermaa

Sekoita sähkövatkaimella pehmeän voin joukkoon aineet edellä luetellussa järjestyksessä, viimeiseksi kuohukerma. Vatkaa seos kuohkeaksi. Asettele seos pötköksi muovikelmun päälle ja kääri hyvin kelmuun. Pakasta.

Lisäksi

porsaan sisäfilee, maustamaton
lohkoperunoita (pakaste)


Leikkaa sisäfileestä n. 3cm paksuisia viipaleita. Nuiji pihvit lihanuijalla ohuiksi. Pihvit pysyvät paremmin ehjänä kun niitä nuijii kahden kelmun välissä. Valele pihvit öljyllä ja paista kuumalla pannulla/grillissä molemmin puolin. Lisää maustevoi kypsän lehtipihvin päälle.

6 kommenttia:

  1. Missähän on vika, kun teksti muuttuu julkaisussa ihan erilaiseksi kuin sen on tarkoittanut??

    VastaaPoista
  2. Kirjoitan itse tekstin notepadillä (muistio) tai Macin texteditorilla ilman mitään muotoiluja. Liitän tekstin sitten bloggeriin ja muotoilen ja viilaan vielä siinä. Wordilla teksti meni ihan ihmeelliseksi, koska siinä oli sitten kumminkin jotain muotoiluja sisällä, kuitenkin. Tai sitten blogger tulkitsee sitä jotenkin oudosti, en tiedä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Word on ollut käytössä, ei ole enää :)

    VastaaPoista
  4. Osaatko sanoa miten kauan tuo valmis voi säilyy pakkasessa? On nimittäin kuitenkin sen verran vaivalloinen että olisi hyvä jos ei ihan joka kerta tartteis tehdä kun pihviä syö :)

    VastaaPoista
  5. ja osaisitko muuttaa nuo grammoista milleiksi, itseltä se taito puuttuu eikä ole keittiövaakaakaan :)

    VastaaPoista
  6. Voi säilyy pakastimessa vähintään pari kuukautta. Taisi edellinen voi olla jo 4 kk vanhaa kun tein siitä kastikkeen ja hyvää oli edelleenkin. Kannattaa pakata hyvin kelmuun ettei se ota mitään sivumakuja.

    Pitäisikin tehdä maustevoita lähiaikoina, lisään mitat sitten :)

    VastaaPoista