sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Lusikkaleivät

Tein ensimmäisen erän lusikkaleipiä, mutta ne oli ja meni. On ne vaan aikas hyviä...



Ainekset
(noin 30 kpl)
200 g voita
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinijauhetta

Väliin
vadelma- tai omenahilloa


Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa seosta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kun seos on jäähtynyt. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10 - 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.

2 kommenttia:

  1. Vitsit, nää on niin mun heikkous. :)
    Oon vaan tosi laiska itse tekemään, koska puolet aina murenee ja hajoaa käsiin...

    Kuinkas murenevaista tämä sun taikina oli?

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämäkin taikina alkaa loppuvaiheessa vähän murenemaan, mutta ei mitenkään pahasti.

    Itse lusikoin ensin kaikki valmiiksi ja paistan vasta sitten.

    On melko vaikea löytää sopivaa lusikkaa tähän tarkoitukseen. Lusikan pitäisi olla kumminkin vähän isompi kuin normaali teelusikka ja syvempikin.

    VastaaPoista