perjantai 29. huhtikuuta 2011

Muutama vinkki uppopaistamiseen

Käytä valurautapataa tai pinnoitettua teräskattilaa. Öljyä tarvitsee sen verran, että leivonnaiset kelluvat vapaasti kypsyessään.

Paistoöljyksi sopii rypsiöljy ja kookosrasva.

Paistoöljy on riittävän kuumaa, kun vaalea leipäpala tulee kauniin ruskeaksi minuutissa (160-180 astetta).

Varo ylikuumenemista. Ylikuumentunut rasva saattaa syttyä palamaan. Varaa varmuuden vuoksi lähettyville pataan tai kattilaan tiiviisti sopiva kansi, jolla mahdollisen rasvapalon saa tukahdutettua. Myös sammutuspeite on hyvä apuväline. Vesi ei sovi rasvapalon sammutukseen.

Paista 1-3 leivonnaista kerralla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle.

Jäähdytä ja siivilöi käytetty öljy takaisin pulloon ja säilytä viileässä. Voit käyttää samaa öljyä uppopaistamiseen pari-kolme kertaa.

Ja sitten niin ohi aiheen kun vaan voi!


Meille syntyi tiistaina karitsa. Luultavasti viimeinen. Ellei sitten hankita uusia lampaita. Tällä hetkellä joukossa ei ole kuin yksi tyttö, joten niitä pitäisi saada lisää.

3 kommenttia:

 1. Löysin blogisi sen takia, että olit maininnut kilpailuun osallistuessasi haaveilevasi ahvenista katiskaan...ajattelin, että jos tuo ihminen kirjoittaa blogia, sen täytyy olla hyvä. Ja oikein vaistoni sanoi!
  Kaiken lisäksi tämänpäiväinen tekstisi oli hyvin ajankohtainen, kun olen kaksi päivää pohtinut, teksisikö munkinpaistourakan ensi kertaa öljyn kanssa.
  Olen aik. paistanut kookosrasvassa, mutta se alkaa olla aika kallista.
  Tutustun parempaan vuorokaudenaikaan blogihistoriaasi tarkemmin.
  Terveisiä Helsingistä,,

  VastaaPoista
 2. Kurkkimassa blogia ja herkulliselta vaikuttaa (ei pitäisi lukea nälkäisenä :D )

  terkkuja kummipojalta ;)

  VastaaPoista
 3. Sirkku: Kiitos :) Kiva kun löysit tänne! Katiskassa on ollut ahvenia, mutta kooltaan niin kovin pieniä että ne on päästetty takaisin. Kaupassa oli sattumalta paikallisia ahvenfileitä, nam :)

  Nanna: Terkkuja sinne <3 Oli aikamoinen vappurieha, yksi osallistuja nukkuu vaan :)

  VastaaPoista