maanantai 25. huhtikuuta 2011

Omenapiirakka

Raparperi-, omena- ja mustikkapiirakat ovat aina niin herkullisia. Pakastimen mustikkavarasto alkaa olemaan jo niin vähissä, että piirakkaa niistä ei raaski tehdä. Oma raparperisato nukkuu vielä talviunta ja jänikset söi (jälleen kerran) talven aikana meidän omenapuut. Eli sitä satoa saa odottaa vielä jonkin aikaa. Jotain makeaa piirakkaa teki nyt mieli, niin kuin tässä ei olisi muuten tarpeeksi herkuteltu. Joten ei auttanut kuin ostaa ulkomaista omenaa (pink lady).



OMENAPIIRAKKA

150 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl vaniljakreemijauhetta (1 osa vaniljakreemijauhetta 3 osaa kylmää vettä)
4-5 omenaa
kanelia


Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää muna ja voi. Sekoita sähkövatkaimella (tai monitoimikoneessa) kunnes ainekset ovat sekaisin. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun vuokaan.

Valmista vaniljakreemi. Sekoita sähkövatkaimella 1 osa vaniljakreemijauhetta ja 3 osaa kylmää vettä keskinopeudella noin viiden minuutin ajan. Anna seoksen levätä noin 5 minuuttia.

Kuori ja lohko omenat.
Levitä vaniljakreemi piirakkapohjan päälle ja asettele omenalohkot päällimmäiseksi. Ripottele pintaan kanelia.

Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki! Jos vaniljakreemijauhetta ei ole saatavilla käytä esim.
Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta, sitä saa useammasta marketista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti