keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen riemua

Viikonlopuksi on luvattu hyvää säätä, Ihanaa! Huomenna täytyy tehdä pitkän viikonlopun ruokaostokset, ettei tarvitse lähteä kesken viikonlopun ruokakauppaan.

Vielä yksi vinkki pääsiäisen kahvipöytään.

MANGOJUUSTOKAKKU RIPAUKSELLA KOOKOSTA



Ainekset
10:lle

Pohja:
9 kpl digestive-keksiä
1 dl kookoshiutaleita (voi myös jättää pois ja korvata kookoksen lisäämällä yhden digestive-keksin)
100 g voita

Täyte:
225 g/ 2prk mangososetta (esim.piltti)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia (esim. Juustoportti)
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa

Pinnalle:
½-1 liivatelehti
225 g mangososetta
1 rkl tomusokeria

Murskaa digestive-keksit pussissa hienoksi jauheeksi, lisää sekaan kookoshiutaleet. Kaada joukkoon sulatettu voi ja sekoita hyvin.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (läpimitta noin 24 cm ) pohjalle niin, että paperi jää pohjan ja reunan väliin. Leikkaa vuoan ulkopuolelle jäävä paperi pois. Hyydytettävän kakun reunoista saa siistit kun käyttää tähän tarkoitukseen suunnattua reunakalvoa. Reunakalvon voi korvata leivinpaperisuikaleella.


Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja painele se lusikalla tasaiseksi.
 

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään väljään veteen noin 10 minuutiksi.

Vaahdota vispikerma.

Yhdistä osa mangososeesta, tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri sekä vaniljasokeri ja vispaa seos tasaiseksi.

Kuumenna noin 1 dl mangososetta. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja lisää ne kuumennettuun soseeseen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se sitten ohuena nauhana mangoseokseen. Lisää lopuksi varovasti käännellen vaahdotettu vispikerma.

Kaada seos vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi.

Kuumenna mangosose kattilassa. Lisää liotettu/pehmennyt liivate soseen sekaan.
Levitä kädenlämpöiseksi jäähtynyt mangosose kakun pinnalle. Nosta kakku vielä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti