perjantai 8. huhtikuuta 2011

Täytetyt paprikat

Olen kovin ihastunut täysjyväohraan. Riisiä ei tarvitse enää käyttää kun on tämä ihana kotimainen vaihtoehto. Nyt paprikat saivat ohratäytteen.




TÄYTETYT PAPRIKAT
(täyte riittää 6-8 paprikalle, paprikoiden koosta riippuen)

6-8 paprikaa
loraus öljyä
300 g jauhelihaa (tai 2/3 rasiaa tuoreita herkkusieniä)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 tomaattia kuutioituna
n. 150g fetaa
paprikajauhetta
2 dl täysjyväohraa
3 dl vettä
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (persilja, timjami, basilika)
juustoraastetta
(suolaa)


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä täysjyväohra pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprikoista "hatut" irti. Poista sisältä siemenet, huuhtele paprikat. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai pannulla, paista jauheliha ja sipuli, lisää joukkoon valkosipuli, kääntele hetki. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja anna hautua kannen alla. Mausta seos. Lisää kypsä ohra ja paloiteltu feta, kääntele. Täytä paprikat seoksella, voit ripotella päällimmäiseksi juustoraastetta. Nosta päälle paprikan "hatut" ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään käyttää nykyisin spelttiä. Riisiä ei taida olla kaapissa tällä hetkellä yhtään... :)

    Täytetyt paprikat on meilläkin vakiokalustoa. Helppoa ja hyvää!

    Repsahdin ostamaan eilen ekat parsat, kuitenkin. Olivat sentään espanjalaisia. Eivätkä mitenkään ihan mahdottomia. Ihan jees ekoiksi parsoiksi!

    VastaaPoista
  2. Sitä spelttiä täytyisi kyllä kokeilla! En ole edes koskaan maistanut sitä...

    Ja niistä parsoista, espanjalainenhan nyt on ihan eri juttu kuin se peru :) Taidan minäkin ostaa (ainakin) yhden nipun kun sitä kotimaista satoa täytyy vielä hetki odottaa...

    VastaaPoista