perjantai 1. huhtikuuta 2011

Varaslähtö vappuun

Vaikka pääsiäinen on ennen vappua ja siihen pääsiäiseenkin on vielä useampi viikko, vähän kumminkin donitseja tähän väliin. Vaikka viikonlopun kunniaksi!



DONITSIT

2/3 ps kuivahiivaa (n.7g)
3 dl maitoa
3/4 dl sokeria
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 luomusitruunan raastettu kuori (yksikin riittää, kahdesta tulee melko sitruunainen)
80 g voita, kuutioituna
rypsiöljyä paistamiseen

Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi (42 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään sokeria ja vehnäjauhoja, lisää lämmitetyn maidon joukkoon. Peitä seos hetkeksi. Seoksesta pitäisi tulla kupliva jolloin hiivaa on riittävästi. Lisää loput aineet: sokeri, vehnäjauho, sitruunan kuoriraaste ja pehmeä voi maitoseoksen joukkoon. Vaivaa taikina sileäksi. Taikinassa on sopivasti jauhoja kun se ei tartu reunoihin. Laita taikina kohoamaan tunniksi. Leivo taikinasta ilmat pois ja kauli siitä 1-2cm paksu levy. Painele juomalasilla levystä renkaita ja asettele ne kohoamaan öljytylle alustalle. Kun renkaat on kohonnut kaksinkertaisiksi, pyörittele reikä renkaan keskellle. Lämmitä rypsiöljy noin 180 asteiseksi ja paista muutama donitsi kerrallaan. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa ja pidä kansi lähettyvillä.

Kuorruta suklaalla tai kinuskilla ja koristele vielä esim. pähkinärouheella tai strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti