sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Ahti suo antejaan

Weke-katiska on ollut jo reilun viikon järvessä. Ahventa on kyllä tullut paljon, mutta kooltaan niin kovin pientä, että kaikki on pitänyt päästää takaisin. Ostin eilen kaupasta paikallisia ahvenfileitä, niillä nyt pääsi ainakin alkuun.

Yksi hyväksi todettu ohje löytyy Antti Vahteran ja Visa Nurmen kirjasta Hyvän maun rajoilla.

DIJON-KERMASSA HAUDUTETUT AHVENFILEET


Ainekset
noin 150 g ahvenfilettä henkeä kohden
4 dl kuohukermaa
1 dl smetanaa
3 rkl Dijon-sinappia
1 rkl voita
tilliä
suolaa
mustapippuria myllystä

Paista ahvenfileet nopeasti kuumalla pannulla (ei sisältä täysin kypsiksi). Kiehauta kasarissa kerma, smetana, sinappi ja tarkista maku. Lisää ahvenfileet joukkoon. Anna kiehahtaa hetki, lisää runsaasti tilliä pinnalle.

Ahvenfileiden seuraksi sopii keitetyt perunat.

Ahven- ja kuhafileisiin jää aina rivi pieniä mutta teräviä ruotoja. Parhaiten niistä pääsee eroon leikkaamalla fileestä pienen palan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti