lauantai 7. toukokuuta 2011

Daimjäädyke-marenkipiiras

Tässä olisi daim-suklaan ystäville maistuva piiras vaikka vierasvaraksi. Tämä piiras on gluteeniton.




DAIMJÄÄDYKE-MARENKIPIIRAS

Pohja:
3 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta

Täyte:
2 ( à 56 g) Daim-patukkaa
4 dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
½ dl tomusokeria tai sokeria

2 kpl paistovuokaa, alumiini (halk 25 cm)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kun nostat kulhon ylösalaisin, vaahto ei saa valua. Lisää sokeri ja hasselpähkinärouhe valkuaisvaahtoon. Levitä marenkipohja kahdelle alumiiniselle paistovuoalle. Vuoan pohjalle voi leikata leivinpaperista  ympyrät. Paista uunin alimmalla tasolla 150 asteessa noin 45 minuuttia. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna pohjien jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.

Murskaa daim-patukat (saksilla). Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. (Keltuais-sokeri-vaahdon voi vatkata vesihauteessa kypsäksi, jos ei halua käyttää raakaa keltuaista) Lisää osa kermavaahdosta keltuaisseokseen. Lisää daim-murska ja loppu kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri piiraat kelmuun ja pakasta. Ota piiras pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoamista. Piiraan voi koristella daim-muruilla, marjoilla tai mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti