perjantai 20. toukokuuta 2011

Kermaan muhennettua parsaa

Mahtaakohan Paimiossa olla Suomen ainoa parsatila, en tiedä. Mutta tutustumisen arvoinen paikka se takuulla on. Kyseessä siis Adalmiinan Helmi. Sisustusliike Paimiossa, wanhassa kivinavetassa. Nyt on Paimiossa parsa-aika kiivaimmillaan. Harmi kun tuonne on niin pitkä matka...

Adalmiinan Helmi jakoi fb:sivuillaan ihanan parsareseptin. Se meni jokseenkin näin..




Ainekset
500 g vihreää parsaa
½ sipuli
½ pkt pekonia
vähintään 1 dl kuohukermaa
nokare voita
suolaa

Silppua sipuli ja viipaloi pekoni. Kuullota ne voissa. Lisää sekaan tuoretta vihreää tankoparsaa muutaman sentin paloina. Kääntele ja paista pannulla noin 5 minuuttia. Kaada sekaan kuohukermaa ja anna hautua hetki kannen alla. Mausta suolalla jos on tarpeen. Tarjoa uusien perunoiden ja valkoviinin kera.

Koska uusia perunoita joutuu vielä tovin odottamaan, paahdettu vaalea leipä maistui tämän kanssa oikein hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti