lauantai 14. toukokuuta 2011

Makkaraa ja kasviksia

Ihanaa nyt sataa vettä, sitä on jo kovasti odotettu, ainakin meillä.
Tänään laitettiin makkarat & kasvikset uuniin ja nautittiin tästä sateen ropinasta. Kunhan tätä sadetta ei vaan liian kauan kestä... :) Ohje on Glorian ruoka&viini-lehdestä vuodelta 2003.




Ainekset
400- 500 g lenkkimakkaraa tms
fetajuustoa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
1 paprika
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria myllystä

Esikypsennä kasvikset: Huuhdo munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori sipulit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Paloittele kasvikset reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää murskatut valkosipulit ja kasvikset, tomaattia lukuun ottamatta. Kääntele kasviksia pannussa kunnes alkavat hieman pehmetä. Mausta.

Levitä esipaistetut kasvikset uunivuokaan. Kuori makkara ja leikkaa siihen viiltoja. Paina viiltoihin fetajuustopaloja. Asettele makkara(t) kasvisten päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes makkarat on kuumentunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti