lauantai 14. toukokuuta 2011

On siis kevät ja kotimaista parsaa on saatavilla

Saa tosin nähdä tuleeko sitä kotimaista parsaa tänä vuonna meille asti. Tarjonta kun on niin kovin vähäistä. Tekisi mieli koittaa kasvattamista itse, mutta kuinkahan vaikea prosessi se mahtaa olla...


Ei se kuvan muokkaus niin vaikeaa ollutkaan :)
                                        
Parsan kanssa ehdoton suosikkini on hollandaisekastike. Kastike joka sopii niin moneen paikkaan.



Hollandaisekastike

1 dl nestettä (vettä tai valkoviiniä)
1 rkl sitruunamehua
suolaa
3 valkopippuria rouhittuna
3 keltuaista
noin 200 g voita, sulatettuna
ripaus cayennenpippuria jauheena

Valmista mausteliemi vedestä/valkoviinistä, sitruunamehusta ja pippureista. Keitä liemi kokoon niin, että neste on haihtunut puoleen alkuperäisestä. Kaada joukkoon tilkka vettä ja siivilöi liemi teräsastiaan (itse käytän Ikean haudeosaa), jota voit käyttää vesihauteessa.

Sulata voi ja kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä hieman.

Sekoita neste ja keltuaiset kypsennysastiassa. Kypsennä seos miedolla lämmöllä liedellä tai vesihauteessa. Vatkaa seosta koko kypsentämisen ajan, kunnes se on rakenteeltaan paksua. Maista välillä, kun seos on kypsää se ei maistu enää raa'alta kananmunalta.

Ota astia pois lämmöltä. Lisää kirkas kuuma voisula vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi suola ja ripaus cayennenpippuria.

2 kommenttia:

  1. Mun suosikkikastike parsalle on bearnaise. Tykkään rakuunasta parsan kanss!

    Parsan kasvattaminen ei ole mikään amerikantemppu. Osta juurakkoja, ei taimia, istuta ne kohopenkkiin ja odottele pari kevättä. Vasta sitten satoa voi korjata, kun juurakot ovat vahvistuneet tarpeeksi. Nimimerkillä tänä keväänä päästään ehkä maistelemaan omia parsoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvosta! Täytyy varmaan hankkia niitä juurakkoja :)

    VastaaPoista