tiistai 24. toukokuuta 2011

Pippuripihvi Akseli Herlevin tapaan

Itselleni äitienpäivälahjaksi hankkimani kirja löytyi kivaan hintaan Adlibris-verkkokaupasta ja kirja oli postissa muutamassa päivässä. Kirja tosin oli hieman pettymys. Ei ollut niitä reseptejä, mitä olisin kaivannut (lehikäinen ja makkara eivät päässeet tähän teokseen). Tämä pippurikastike oli kyllä hyvä. Ei mitenkään liian pippurinen.



Ainekset
a' 150 g naudan sisäfilee pihviä (itse käytin ulkofileetä)
suolaa ja pippuria
2 rkl voita
4 valkosipulinkynttä, murskattuna
4 oksaa tuoretta timjamia

Pippurikastike:
1 rkl rouhittua mustapippuria ja rosepippuria
1 rkl rypsiöljyä
1 tl dijoninsinappia
½ dl konjakkia
1 dl punaviinikastiketta tai lihalientä
1 dl kuohukermaa
suolaa

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista. Mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää voi, valkosipuli ja timjami sekä pihvit. Paista pihvejä muutama minuutti per puoli ja valele paistorasvalla.

Freesaa pippurirouhe öljyssä, lisää sinappi ja konjakki. Kiehauta hetki. Lisää loput ainekset ja keitä rauhassa vielä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla.

Syötiin pippuripihvin kanssa paistettuja perunoita. Paistinperunoiden sekaan lisäsin hieman kapriksia, punasipulia ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti