maanantai 23. toukokuuta 2011

Raparperi

Ihanaa kun nuo luonnonherkut alkaa pikkuhiljaa pitkän talven jälkeen nousemaan tuolta maasta. Kevään ensimmäiset raparperit ovat herkullisia. Nyt niistä kannattaa nauttia. Kuukauden kahden päästä ne on jo aika puisevan makuisia.

Raparperi sisältää oksaalihappoa. Oksaalihappo sitoo elimistön soluista kalsiumia, jos sitä ei ole muuten saatavilla. Raparperia nautittaessa olisi hyvä nauttia samalla maitotuotteita, esimerkiksi maitoa, vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

RAPARPERIKEIKAUSKAKKU


Ainekset
50 g voita
1 dl fariinisokeria (vähempikin riittää)
4-6 raparperinvartta

Kakku:
150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja yhdistä sen joukkoon fariinisokeri. Lusikoi seos tasapohjaiseen leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Itse käytän leipävuokaa. Leikkaa raparperit pitkittäin paloiksi ja asettele ne voi-sokeriseoksen päälle.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kaada taikina raparperipalojen päälle vuokaan.

Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoile kakun seurana vaniljakastiketta tai jäätelöä.
 

1 kommentti: