tiistai 31. toukokuuta 2011

Raparperia, vaniljakreemiä ja sokerikakkukrutonkeja

Allt om mat- lehden pääsiäisnumerossa oli monta hyvää ohjetta. Tässä niistä yksi.



Ainekset (8:lle)
800 g raparperia
1 dl tomusokeria

Vaniljakreemi:
125 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
3 munaa
5 dl ranskankermaa

Krutongit:
noin 225 g sokerikakkupohjaa

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet tuorejuuston sekaan. Vatkaa kananmunat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Yhdistä vispattu ranskankerma ja tuorejuustoseos. Sekoita kunnolla.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20x30cm). Anna kypsyä uunissa noin tunti, kunnes seos on hyytynyt. Jäähdytä.

Kaada kreemi kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Säilytä kylmässä.

Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Kuori ja pilko raparperit noin 10 cm pitkiksi paloiksi. Asettele palat leivinpaperin päälle ja sirottele päälle tomusokeria. Laita raparperit uuniin noin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä.



Leikkaa sokerikakusta krutonkeja. Laita krutongit uuniin 5-7 minuutiksi, kunnes saavat kauniin värin. Itse paistoin krutongit (runsaassa) voissa pannulla.

Nauti tämä vaikkapa helatorstain jälkiruokana. Oli aika nam.

1 kommentti: