sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Sitruunainen valkosuklaakakku

Valkosuklaata ja sitruunaa. Jos tämä kyseinen makuyhdistelmä on mieluinen seuraava kakku voisi sekin maistua.


Ainekset
100g voita, sulatettuna
3 munaa
1½ dl sokeria
(1 sitruunan raastettu kuori ja mehu)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl tomusokeria

Täyte:
170 g valkoista suklaata
150 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Lemon Curdia
½ dl silputtua sitruunamelissaa

Kuorrute:
200 g valkoista suklaata
1 dl kuohukermaa

Lemon Curd
2 keltuaista
0, 75 dl sokeria
1 sitruunan raastettu ja puristettu kuori
25 g voita

Lemon Curd:
Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. (Tässä se Ikean haudeosa on taas kätevä.) Lisää sitruunan kuori ja -mehu. Hauduta koko ajan vatkaten, kunnes seos alkaa saostua. Seos ei saa kiehua. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi seoksen joukkoon. Jäähdytä.

Pohja:
Vatkaa munat, sokeri ja sitruunan kuori kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jäähtynyt voisula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun (halk.18-20 cm) vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sekoita sitruunanmehu ja tomusokeri keskenään. Kumoa kakku lämpimänä ja kostuta sitruuna-tomusokeri-liemellä. Jäähdytä kakku ja leikkaa kolmeen osaan.

Täyte:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa juoksevaksi. Älä ylilämmitä! Kun suklaat on sulaneet, ota pois liedeltä. Sekoita tuorejuusto ja Lemon Curd keskenään ja lisää valkosuklaa joukkoon. Lisää vielä silputtu sitruunamelissa. Täytä kaksi kakun väliä suklaaseoksella.

Kuorrute:
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, nosta pois liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Vispaa kunnes suklaa on sulanut. Anna hetki jäähtyä ja kaada suklaa seos kakun päälle.

Myös Elämä makeaksi testasi tämän kakun.

3 kommenttia:

  1. Tuohon voi vain sanoa: voi-voi!
    (Kuinka säästyä tekemättä tuota.)

    VastaaPoista
  2. Vau, onnea kisamenestyksestä! :)

    Taidan kokeilla tätä kakkua, kunhan vaan sitruunamelissani jaksaa toipua talvesta ja kasvattaa vähän lisää lehtiä. Tänään se oli vielä aika pikkuinen. Mutta kakku kuulostaa herkulta!

    VastaaPoista
  3. Tämä kakku oli kyllä aika hyvää...

    Tusla: Sulta löytyy kaikkia herkkuja :)

    Itse lähdin säätämään tuon kuorrutteen kanssa, enkä tehnyt niin miten aluksi suunnittelin. Laitoin (jostain kumman syystä)sekaan hieman tuorejuustoa. Ja eihän se näin jähmety kunnolla.. virheistä oppii :)

    VastaaPoista