perjantai 6. toukokuuta 2011

Voileipäleivos

Voileipäkakku on hyvää. Ja jos sitä tekee ihan vaan huvin vuoksi itselle, siinä on aika paljon syötävää. Voileipäleivos on kiva kakun korvike vaikkapa äitienpäiväksi.



Ainekset
8 palaa vaaleaa paahtoleipää
4 palaa tummaa vuokaleipää
noin 2 dl jäisiä katkarapuja
noin 150 g kylmäsavukirjolohta
noin 6 cm pala kurkkua
noin 200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai majoneesia/smetanaa)
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
maitoa


Hienonna sulaneet katkaravut ja tilli. Sekoita noin 100 g tuorejuustoa katkarapujen ja tillin sekaan. Maista. Siirrä muutama siivu kylmäsavukirjolohesta sivuun. Hienonna jäljelle jäävä kylmäsavukirjolohi. Huuhtele ja raasta kurkku. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kylmäsavukirjolohi, kurkkuraaste, ruohosipuli ja lisää tuorejuusto. Maista.

Leikkaa leipäsiivuista rengasmuotilla ympyrät. Kostuta leivät maidolla. Laita täytteitä sen verran, että ne riittävät neljälle leivokselle. Kasaa leivokset rengasmuottia apuna käyttäen. Laita alimmaiseksi kostutettu vaalea leipä. Lisää kylmäsavukirjolohitäytettä. Seuraavaksi kostutettu tumma leipä. Lisää katkaraputäyte. Ja päällimmäiseksi vaalea leipä. Liu'uta leivos rengasmuotista. Koristele leivos kylmäsavukirjolohella.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi ja herkullisia reseptejä :)
    Mukavaa keväänjatkoa, täällä piipahdan
    vastakin !

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Mukavaa kevään jatkoa ja kesän odotusta myös sinulle!

    VastaaPoista