torstai 26. toukokuuta 2011

Wok

Wok-ruoat ovat siitä kivoja, että ne on aika nopeita valmistaa. Toki kasvisten pilkkomiseen menee hieman aikaa. Silti itse ainakin suosin mielummin tuoreita raaka-aineita kuin esim. pakastealtaan valmiita wok-pusseja. Wokin sisältöä on helppo muunnella sen mukaan mitä raaka-aineita milloinkin on saatavilla.

BROILERIWOK




Ainekset (3-4 annosta)
3 broilerin maustamatonta rintafileetä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 parsakaali tai kesäkurpitsa
öljyä paistamiseen
noin 200 g nuudeleita, keitä ohjeen mukaan

Kastike:
0,5-0,75 dl ketjap Manis (makea soijakastike)
1/4-1/2 punainen chili
1 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä/ tai ½ tl jauhettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua

Aloita kastikkeesta. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä kastike sivuun odottamaan.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan.

Huuhtele ja paloittele parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja esikeitä noin 5 minuuttia. Huuhdo ja leikkaa loput kasvikset ohuiksi siivuiksi. Paloittele broilerinfileet noin 2x2cm paloiksi.

Kuumenna öljy wokissa,muurikkapannussa tai paistokasarissa. Paista broileripalat muutamassa erässä kypsiksi. Siirrä kypsät broileripalat sivuun. Kuumenna pannu ja lisää kasvikset, paista kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää sekaan broilerinpalat, nuudelit ja kaada päälle kastike. Kääntele wok sekaisin.

Vinkki! Broilerin voi korvata tuoreilla sienillä.

3 kommenttia:

  1. Taas lukasin uusimmat lävitte ja täytyy todeta(jälleen) että kyllä teillä on pojat hyvillä sapuskoilla, namskis!!!

    VastaaPoista
  2. No mutta tervetuloa joku lauantai kylään =)

    -Annaleena

    VastaaPoista
  3. Mä voisin kyllä tulla käymään joku lauantai, ilman lapsia, niin saisi rauhassa höpötellä :) Laittelen paremmin viestiä :)

    VastaaPoista