torstai 9. kesäkuuta 2011

Helpot mansikkaviinerit

Kotimaisia mansikoita on jo saatavilla. Ikävä totuus on vain se, että ne ensimmäiset väkisin kasvatetut on aika kamalia. Samoin kuin uudet perunat. Mutta onneksi nyt on kirjoiteltu, että nämä helteet vauhdittavat mansikan kypsymistä. Omatkin jo sentään kukkii :)



Ainekset (10 kpl)
1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
1 kananmuna
¾ prk Flora vispiä
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta (maun mukaan)
tuoreita mansikoita


Sulata taikinalevyt erilleen otettuina huoneenlämmössä noin 20 min.

Leikkaa hieman sulaneet levyt kahtia. Nosta taikinaneliöt pellille leivinpaperin päälle. Jätä kasvuvaraa. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 min, kunnes ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

Vatkaa flora vispi vaahdoksi, kun kerma alkaa vaahtoutumaan lisää vähitellen noin 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta vaahdon joukkoon. Vaniljakreemijauhe antaa kivasti makua ja tekee vaahdosta hieman jämäkämmän.

Laita kermavaahto pursotinpussiin, jossa on (esim.)pyöreäpäinen tylla. Pursota kermavaahtoa työntämällä tylla leivoksen kannen sisään. Koristele mansikoilla.

3 kommenttia:

  1. Kiitos kovasti ohjeesta!
    On nopea ja helppo toteuttaa.

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää ja on varmasti herkkua! :)

    VastaaPoista