keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Katalonianleipää ja kutunjuustoa

Tomaattileipää kuumiin kesäiltoihin.



Ainekset
maalaisleipää
3-6 kpl valkosipulinkynsiä
reilu loraus oliiviöljyä
2-3 tomaattia
suolaa, mustapippuria

(kutunjuustoa)

Kalttaa tomaatit. Tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatit ja kuori.

Tomaattien siemenet kannattaa poistaa. Siementen mukana poistuu suurin osa tomaattimehusta ja leipä pysyy kuivana. Leikkaa kaltatut tomaatit puoliksi ja kaiva siemenet pois lusikalla. Poista kantaosa. Kuutioi tomaatit pieniksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kasari. Freesaa valkosipuleita oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

Paahda leivät molemmin puolin pannulla siten että pinta saa hieman väriä. Aseta tomaattiseosta (mitä enemmän sen parempi) leipäviipaleiden päälle ja nauti.

Tätä tomaattitäytettä voi käyttää myös ratatouillen pohjana.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti