torstai 16. kesäkuuta 2011

Kokonainen broileri

Kokonainen broileri valmistuu kuin itsestään uunissa. Broilerin seuraksi sopii hyvin kasvispaistos, keitetyistä perunoista ja saatavilla olevista kasviksista.

Kastikkeeksi sopii vaikkapa Oolannin tuorekastike. Kastikkeiden makuja ovat grilli, yrtti-sipuli, curry-pippuri, kebab, tzatziki ja bearnaise. Kastikkeet valmistuvat hetkessä sekoittamalla kastikeainekset ranskankerman tai ruoanvalmistusjogurtin joukkoon. Lisäaineiden määrä on minimoitu: kastikkeet eivät sisällä arominvahventeita kuten natriumglutamaattia eivätkä kiinteyttämisaineita. Oolannin kastikkeet sopivat käytettäväksi sekä lihan, kalan, kanan että kasvisten kanssa.


Kokonainen broileri ja kasvispaistos (perunaa, parsaa, herkkusieniä, paprikaa)

Ainekset
1 kokonainen broileri
keitettyjä ja kuorittuja perunoita


Kasvisvaihtoehtoja (perunan kaveriksi) voi poimia seuraavasta listasta
- tankoparsa
- paprika
- kesäkurpitsa
- punasipuli
- kevätsipuli
- munakoiso

- herkkusienet

Kastike
1 pss Oolanin tuorekastiketta (grilli tai curry-pippuri)
2 dl ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia


 
Paista kokonainen broileri pakkauksen ohjeen mukaan (savi)padassa tai paistopussissa. Näin lopputulos on mahdollisimman mehevä. Valmiiksi maustettu versio on helppo. Tosin se sisältää lisäaineita, mutta aina niitäkään ei voi välttää.

Jos tarjoat kastikkeen kylmänä, se on hyvä sekoittaa ajoissa, jotta maut ehtivät päästä esiin. Jos taas kastikkeen tarjoaa lämpimänä se on parempi lämmittää ihan viime tipassa. Kylmäkastike: Pussin sisältö sekoitetaan 2 dl ranskankermaa tai jogurttia. Lämminkastike: Pussin sisältö sekoitetaan 2 dl ranskankermaa tai jogurttia ja lämmitetään hetki esimerkiksi mikrossa.

Leikkaa keitetyt ja kuoritut perunat lohkoiksi. Pilko myös valitsemasi kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja paista perunoita ja kasviksia öljyssä niin, että saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä.


grilli- ja curry-pippuri-kastike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti