sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Maukas makkaramestari

Piipahdin pikaisesti Seinäjoella sijaitsevassa MiNatur-ekokaupassa. Tiesin mitä olin ostamassa, enkä ehtinyt sen kummemmin tutustumaan kaupan valikoimaan tällä kertaa. Ostoslistalla oli Ilmajoen Makkaramestareiden makkarat. Ostin lammasmakkaraa ja maalaisfursti sinihomejuustomakkaraa. Näitä herkkuja olisi voinut ostaa muitakin ja useamman paketin, mutta lämpimän ilman ja pitkän kuljetusmatkan takia en arvannut enempää ostaa. Nämä kyseiset makkarat olivat todella maukkaita ja niin lihaisia.

Lammasmakkaroita maisteltiin aluksi ihan vain salaattien kanssa.


Ilmajoen Makkaramestareiden lammasmakkaraa, perunasalaattia ja halloum-juusto salaattia

Ainekset

Perunasalaatti
500 g keitettyjä ja kuorittuja perunoita
1 suolakurkku
2 kevätsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kapriksia
1 dl majoneesia
loraus maustamatonta jogurttia
mustapippuria myllystä


Halloum-juusto salaatti
salaattia
kurkkua
tomaattia
punasipulia
halloum-juustoa


Perunasalaatti

Majoneesi: Sekoita (mielellään huoneenlämpöiset raaka-aineet) keltuainen,sinappi ja viinietikka hyvin keskenään sähkövatkaimella mieluiten pyöreäpohjaisessa kulhossa. Lisää öljy aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena ja tasaisena nauhana.

Jos kastike juoksettuu, lisää 1 ruokalusikallinen kuumaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Jos se ei auta niin aloita uudesta keltuaisesta ja sekoita siihen juoksettunut kastike vähin erin voimakkaasti sekoittaen.

Kuutioi perunat ja suolakurkku. Hienonna sipulit. Yhdistä kaikki perunasalaatin ainekset. Mausta ripauksella mustapippuria. Parhaimmillaan perunasalaatti on kun se saa maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.

Halloum-juusto salaatti

Huuhdo salaatti, kurkku ja tomaatit. Lohko ja leikkaa/revi ne sopivan kokoisiksi paloiksi astiaan. Hienonna päälle punasipulia. Paista halloum-juusto grillissä tai pannulla kauniin ruskeaksi. Halloum-juusto on melko suolainen sellaisenaan. Jos siitä haluaa miedomman kannattaa uittaa sitä kylmässä vedessä ennen paistoa.

Nauti salaattien kanssa grillattua makkara tai lihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti