keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Voileipäkakku

Tämän voileipäkakun voi tehdä pienellä muutoksella, joko kalasta tai lihasta.




LIHAVOILEIPÄKAKKU

vaaleaa paahtoleipää
tummaa vuokaleipää

täyte 1:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kurkkusalaattia

täyte 2:
1½ dl kermaviiliä
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
150 g palvikinkkua silputtuna
ruohosipulia silputtuna
 
täyte 3:
(½ dl kermaviiliä)
100 g  maustamatonta tuorejuustoa
noin 8 cm pala kurkkua

kostutus:
maitoa

kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa

koristelu:
kinkkua
persiljaa
viinirypäleitä
tomaattia
kurkkua
juustoraastetta

Aloita ensimmäinen täyte sekoittamalla tuorejuusto ja kurkkusalaatti.

Siirry toisen täytteen valmistamiseen hienontamalla kinkku. Lisää sekaan silputtu ruohosipuli, tuorejuusto ja kermaviili.

Sekoita viimeisen täytteen tuorejuusto raastetun kurkun kanssa.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.

Aseta kolme vaaleaa leipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta maidolla. Levitä päälle ensimmäinen täyte. Laita päälle toinen kerros tummaa vuokaleipää ja kostuta. Levitä tähän väliin kinkkutäyte. Laita päälle kolmas kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-tuorejuusto-täyte. Laita päälle viimeiset kolme tummaa vuokaleipää ja kostuta.

Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Voit tarvittaessa ohentaan kuorrutteen tuorejuustoa maidolla. Peitä tuorejuustolla kakun reunat ja tarpeen mukaan päällinen. Painele reunoille juustoraastetta. Koristele päällinen esimerkiksi tomaateilla, kinkulla, kurkulla, salaatilla, viinirypäleillä jne.

Vinkki! Saat tästä lohivoileipäkakun, korvaamalla kinkun kylmäsavulohella. Lohivoileipäkakun koristelussa voi käyttää mm. salaattia, tomaattia, kurkkua, keitettyjä kananmunia, tilliä jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti