lauantai 11. kesäkuuta 2011

Voissa paistettua kuhaa ja kermaista kevätsipulikastiketta

Käytiin reilu viikko takaperin pyhäaamuna kalaostoksilla. Mielestäni aika luksusta ostaa kalat suoraan järvestä päin ja vielä pyhänä. Ihailtavaa, että kalastuksella voi tässä maassa(tai tässä kylässä) vielä elää. Neljä herkullista kuhaa tarttui tällä kertaa meidän haaviin.




Ainekset
4 kuhafileetä
vehnäjauhoja ja ruisjauhoja leivittämiseen  (50/50) 
voita paistamiseen
suolaa

öljyä
2 kevätsipulia varsineen
tuoretta tilliä
2 dl kuohukermaa
(maizenaa suurustamiseen)


Fileoi kalat ja poista ruodot. Jaa fileet kahteen osaan. Kaada lautaselle noin 1dl/1dl vehnä-ja ruisjauhoja. Pyörittele filepaloja jauhoissa niin, että jauhot tarttuu kauttaaltaan.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää nokare voita ja paista fileet, pari palaa kerrallaan, kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla. Siirrä kypsät fileet lautaselle odottamaan.

Halkaise ja huuhdo kevätsipulit. Hienonna ne. Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä. Freesaa sipuleita hetki. Kaada sekaan kerma ja kiehauta. Voit suurustaa kastikkeen maizenalla.

Lisää kuhafileet kastikkeeseen ja hienonna päälle reilusti tuoretta tilliä.

Nauti uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti