keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kotiviiliä ja metsämarjoja

Ainoat kotiviilikokemukseni ovat peräisin mummolasta ja niistäkin on jo reilusti yli kymmenen vuotta aikaa. Viiliä ei ole muutenkaan tullut syötyä viime aikoina. Mutta tämänpäiväisen nautinnon jälkeen kotiviiliä saattaapi löytyä jääkaapista useamminkin.

Kotiviilin valmistusta kannattaa kokeilla. Se on todella vaivatonta. Ensimmäiseen viiliannokseen tarvitaan purkillinen kaupan viiliä, seuraaviin voi käyttää kotiviiliä. Hapattaminen tapahtuu huoneenlämmössä.


Kotiviiliä mustikoiden ja metsämansikoiden kera

Ainekset (6 annosta)
1 litra luomumaitoa tai kevytmaitoa
1 prk (luomu)kevytviiliä

Sekoita viili lusikalla juoksevaksi. Jaa se annoskulhoihin. Kaada päälle maito, sekoita hieman. Peitä kulhot esim. voipaperilla. Jätä happanemaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi, kunnes viili on rakenteeltaan paksua.

Nosta valmiit viilit jääkaappiin. Viilit säilyvät viileässä valolta suojattuina kolmisen päivää.

Nauti esimerkiksi marjojen, myslin, talkkunan tai sokerin ja kanelin kanssa.

1 kommentti: