lauantai 9. heinäkuuta 2011

Mamman mustikkapiirakka

Mustikkamaat ei ihan vielä kukoista, ainakaan meillä päin. Mutta se ei tarkoita sitä etteikö mustikoista olisi vielä päästy nauttimaan. Kyllä maistuu aamu- ja iltapuurot lapselle taas vallan mainiosti. Pitää melkein rajoittaa syömistä, ettei toinen halkea.

Lapsihan on aina kaikessa ykkönen, mutta jos iskee mieletön makeanhimo, se himo voi joskus olla ykkönen. Näin kävi tänään. Lapsen loput mustikat päätyivät mamman mustikkapiirakkaan.


Mamman mustikkapiirakka on todella helppo valmistaa
Ainekset
Pohja 
100 g voita
1 dl sokeria 
1 kpl munaa 
1½ dl vehnäjauhoja 
1 dl grahamjauhoja, kauramannasuurimoita tms.
1 tl leivinjauhetta 

Täyte 
2-3 dl mustikoita 
2 dl kermaviiliä 
1 kpl munaa 
½ dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina (voidellun, jauhoitetun) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kermaviili, muna ja sokerit kulhossa keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Levitä lopuksi mustikat täytteen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tokihan ne menetetyt mustikat piti lapselle korvata.

3 kommenttia:

  1. Eikä tarvinnut säilytellä piirakkaa kovin kauaa :)

    VastaaPoista
  2. Tänään testasin ohjetta ja tuli kyllä tosi hyvää! :) Kaikki on jo syöty, joten ei tosiaan tarvinnu säilytellä kovin kauaa..

    VastaaPoista