torstai 4. elokuuta 2011

Sienipiirakka

Metsä olisi luultavasti taas pullollaan kantarelleja. Mutta ei, ei maistu, ei sitten millään.
Viime syksyn sienisato alkoi tulemaan korvista tuossa keväällä. Enpä olisi uskonut, että kantarelleihin voi kyllästyä. Jospa ne taas ensi vuonna maistuu. Sen sijaan suppilovahverot maistuisi. Tuoreena niitä saa vielä odotella jonkun tovin, mutta pelastus löytyi tällä kertaa kuivatuista suppilovahveroista.

Piirakkaohje on uusimmasta Metsästys ja Kalastus-lehdestä (8/2011).




Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 muna

Täyte:
5 dl tuoreita sieniä (kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
1 sipuli
100 g juustoraastetta
50 g sinihomejuustoa
3 munaa
3 dl maitoa
0,5 tl valkopippuria
hieman timjamia
(suolaa)

Nypi jauhot, leivinjauhe ja voi muruseokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita viideksi minuutiksi 225-asteiseen uuniin. Ota uunista odottamaan täytettä.

Silppua sienet ja kuumenna ne pannulla omassa liemessä. Hienonna sipuli ja lisää sienien joukkoon. Anna kiehahtaa. Levitä sienet paistospohjalle. Mausta timjamilla, valkopippurilla (ja suolalla).

Sekoita munat ja maito, murenna joukkoon sinihomejuusto. Kaada muna-maito sieniseoksen päälle. Lisää päälle juustoa. Paista noin 30 minuuttia 225-asteisessa uunissa, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

2 kommenttia:

  1. Mulla on vissiin vähän toisin päin, supiksia on vielä pakkasessa vaikka kuinka paljon...

    Mutta koita herkkutatteja, ne on ihania!

    VastaaPoista