perjantai 30. syyskuuta 2011

Äänestä ja voita!

Osallistu ikimuistoisen elämysviikonlopun arvontaan. Palkintona viikonloppu kahdelle Kämp -hotellissa ja illallinen ravintola Chez Dominiquessa. Ihan kiva! Ja sitten vain äänestämään Pata porisee- blogin täyteläistä suklaakakkua (Äänestäminen vaatii facebook-profiilin)




TÄYTELÄINEN SUKLAAKAKKU TYRNISORBETIN JA VALKOSUKLAAMOUSSEN KERA

Tyrnisorbet
200g tyrniä (pakaste)
0,75 dl vettä
3/4 dl sokeria
2 valkuaista

Keitä sokeriliemi vedestä ja sokerista. Kaada liemi tyrnien sekaan. Aja seos tehosekoittimella tasaiseksi. Siivilöi kuoret ja siemenet pois. Ota 3 rkl tyrniliemeä talteen valkosuklaamoussea varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti tyrniliemen sekaan, älä vatkaa. Laita seos pakastuksen kestävään astiaan ja siirrä pakastimeen. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin noin ½ h välein 3-4 kertaa kunnes seos alkaa jäätymään ja on tasaista. Valkuaisvaahdon voi sekoittaa tyrniliemen joukkoon myös siinä vaiheessa kun tyrniliemi alkaa jähmettymään pakastimessa, muutaman sekoituskerran jälkeen.

Suklaakakku
160g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus mahdollisimman korkea, mutta taloussuklaakin käy)
130g voita
3 kananmunaa
60g sokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (halk.15-20cm) leivinpaperilla. 15 cm vuoassa taikina kohoaa melkoisesti, joten reunoille saa laittaa reilusti paperia.

Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.

Vaahdota kananmunat ja sokeri toisessa kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunia aluksi ilman sokeria kunnes muuttuu vaahdoksi ja lisää sitten sokeria vähitellen.

Sekoita suklaa-voiseos varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja laita 180 asteiseen uuniin 45-50 minuutiksi.

Anna jäähtyä. Kakku laskee jäähtyessään ja pinta hieman repeilee. Mitä pienemmällä kakkuvuoalla tämän tekee sitä epätasaisemmaksi pinta jää. Sisältö jää hieman kosteaksi. Kakkua voi myös pakastaa.

Valkosuklaamousse
2 keltuaista
1/4 dl sokeria
3 rkl tyrnimehua (sorbetin tyrnilientä)
½ liivatelehti
75g valkosuklaata
1,25 dl kuohukermaa, löysäksi vaahdoksi vatkattuna

Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Mittaa haudeastiaan tyrnimehu, sokeri ja keltuaiset. Kypsennä vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos muuttuu sakeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon liotettu ½liivatelehti ja anna jäähtyä hetki. Sulata suklaa varovasti mikrossa (puoliteholla 30sek. jaksoissa, välissä sekoittaen) ja yhdistä munavaahtoon. Lisää löysäksi vatkattu kermavaahto varovasti käännellen. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

2 kommenttia: