lauantai 10. syyskuuta 2011

Hirvenlihakääryleet

Tänään alettiin tyhjäämään pakastinta hirvenlihoista. Iski melkoinen valinnan vaikeus kääryleiden täytettä valittaessa. Lopulta piti toteuttaa kaikki kolme vaihtoehtoa (pekoni+kippari/koskenlaskija/sinihomejuusto).

Hirvenlihan maku on niin lähellä naudanlihaa, että hirviohjeita voi huoletta valmistaa myös naudanlihasta ja toisinpäin.Ainekset (4:lle)

750-800 g hirvenpaistia
1 pkt pekonia
jotain seuraavista juustoista
  - kippari savustettu sulatejuusto (2 siivua/kääryle)
  - koskenlaskija sulatejuusto
  - sinihomejuusto
1 prk punaviinikastiketta, esim. Portti 2,5dl
mustapippuria myllystä
suolaa
voita pastamiseen


Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa paisti viipaleiksi ja nuiji kevyesti, vältä reikiä!

Paistoin pekonin kevyesti, jotta sain siitä enimmät rasvat pois. Vaikka juuri rasvan takia pekonia on tässä hyvä käyttää mutta liika on joskus liikaa :)
 
Nosta jokaiselle nuijitulle viipaleelle valitsemaasi juustoa ja ½ pekonisiivu. Kääri tiukalle rullalle ja sulje kääryle hammastikulla. (Jos juustoa on liikaa se vain valuu kääryleestä pois ja sotkee pannun). Paista kääryleet voissa kauniin ruskeiksi kauttaaltaan. Poista hammastikut ennen kastikkeen lisäämistä. Kaada punaviinikastike kääryleiden sekaan ja anna hautua kannen alla noin 10 min.

Jos käytät vanhan eläimen lihaa. Paista kääryleet pannulla ja laita ne 150 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes liha on mureaa. Siirrä takaisin hellalle ja lisää kastike. Mitä vanhempi eläin kyseessä, sitä pidemmän kypsennysajan se vaatii.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa lisänä esim. perunamuusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti