perjantai 16. syyskuuta 2011

Omenapiirakka II

Piirakat valmistuu helposti valmispohjista, myös voi- ja lehtitaikinalevyt ovat tosi käteviä pohjia.



Ainekset
3 voi- tai lehtitaikinalevyä
1-2 rkl voita
3-4 rkl fariinisokeria
4-5 omenaa
kanelia
kananmunaa voiteluun
kermavaahtoa, lemon curdilla maustettuna tai ilman

Levitä jäiset levyt leivinpaperin päälle sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kuori ja lohko omenat. Kuumenna pannu, lisää voi ja fariinisokeri. Kun sokeri on sulanut voin sekaan lisää omenalohkot. Kääntele omenalohkoja varovasti. Anna hautua hetki.

Voitele voi-tai lehtitaikinalevyjen reunat kananmunalla. Asettele omenalohkot levyjen päälle. Ripottele pintaan hieman kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes ovat kauniin ruskeita. Voit vielä lopuksi sivellä pannulle jäänyttä voi-fariinisokerilientä omenalohkojen päälle.

Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Mukavan vaniljaisen maun piirakoihin saa kun levittää omenoiden alle vaniljakreemiä.

1 kommentti: