sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sorsaa metsäsienikastikkeessa

Metsästäjä sai palkintonsa. Tärkein palkinto taitaa olla itse saalis, mutta heti toisena tulee riista-ateria. Kohta alkaakin taas hirvenmetsästys, olisi jo korkea aika tyhjentää pakastin edellisen kauden lihoista. Niitä tulee usein säästeltyä pitkälle syksyyn, kun ovat niin harvinaista herkkua. Ensin kumminkin metsästetään ja syödään sorsaa.

Sorsaa syötäessä kannattaa aina muistaa nautiskella varoen, sillä kokki ei valitettavasti löydä lihan sisään mahdollisesti jääneitä haulin murusia. Ne eivät tunnu mukavilta hampaiden välissä.

Ohje on alunperin jostain riistaruokia sisältävästä kirjasta, mutta ohjetta ei tällä kertaa löytynyt mistään. Joten tämän on hieman sovellettu versio siitä alkuperäisestä.


Sorsaa kantarellikastikkeessa paistettujen perunoiden kera

Ainekset:

4 sorsan rintafileetä (koivetkin voi käyttää)
pari kourallista tuoreita sieniä (itse käytän kantarelleja)
1 sipuli
reilu 2 dl kuohukermaa
1 rkl soijakastiketta
kourallinen tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
suolaa
voita paistamiseen
maizenaa suurustamiseen

Perunat:
keitettyjä, kuorittuja perunoita (3-4 perunaa/ruokailija)
valkosipulia
voita paistamiseen
suolaa

Aloita kastikkeesta. Paista kuumalla pannulla (voissa) puhdistetut sienet ja hienoksi hakattu sipuli. Lisää kerma. Mausta kastike soijalla, persiljalla, mustapippurilla ja suolalla. Suurusta tarvittaessa.

Paista huoneenlämpöiset rintafileet kuumalla pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä paistetut rintafileet kastikkeen sekaan ja anna hautua kannen alla noin 15 min. Sopiva sisälämpötila sorsalle noin 65 astetta, se saa jäädä hieman roseeksi. Makuasia tietysti.

Valmista perunat sillä välin kun lihat hautuu kannen alla. Kuumenna pannu. Paista perunalohkot voissa kauniin ruskeiksi. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli ja mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti