sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kermainen lohikeitto

Kylmäsavulohi antaa kermaiselle keitolle mukavasti makua.



Ainekset 4:lle
5-6 kpl perunoita (kiinteä lajike)
2 porkkanaa
(1 sipuli)
200-400 g kylmäsavulohi- tai kylmäsavukirjolohifileetä
reilu 1 litra vettä
1-2 kalaliemikuutiota
4 kokonaista maustepippuria
2 dl kuohukermaa
reilusti tilliä
(suolaa)

Laita vesi kiehumaan liemikuutioiden ja maustepippureiden kanssa. Kuori ja pilko perunat, porkkanat (ja sipuli). Poista lohifileestä nahka ja leikkaa filee paloiksi.

Lisää perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. (Lisää sipuli sekaan ja jatka keittämistä 5 minuuttia.)

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kalapalat ja kerma. Anna kiehahtaa. Hienonna reilusti tilliä keittoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

2 kommenttia: