sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Laitetaan pata porisemaan

Tämä maukas ja helppo pataruokaohje on lainattu äitini reseptilaatikosta. Liha mureutuu niin pehmeäksi tässä öljypohjaisessa kastikkeessa...



ITALIANPATA

noin 1kg naudanpaistia
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
2 dl ketsuppia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1-2 dl vettä

Viipaloi naudanpaisti reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit, valkosipulit voi jättää kokonaisiksi. Laita kaikki ainekset vuokaan. Lisää vettä 1-2 dl, niin ettei lihat täysin peity. Kypsennä pataa 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Lihapaloja voi kääntää kypsennyksen aikana, etteivät likaa tummu. Tarjoa perunamuusin kera. Lisäsin annokseen vielä siivun valkosipulivoita.

Valkosipulivoi: Laita kokonainen valkosipuli kuorineen uuniin (padan kypsyessä) noin puoleksi tunniksi. Anna valkosipulin jäähtyä hetki. Pursota valkosipuli pois kuoresta. Vatkaa 75g huoneenlämpöistä voita ja valkosipuli kulhossa. Muotoile pötköksi ja kääri kelmuun. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Hei, teinpa iltaruuan kutakuinkin talla reseptilla ja hyvaa tuli.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla =)

    (Ja sen öljynhän voi ihan hyvin lusikoida lopuksi pois, jos siitä ei tykkää...)

    VastaaPoista