tiistai 4. lokakuuta 2011

Vielä yksi pala

Ja jos vielä yksi...

Tässä taitaa olla tämän blogin viimeinen omenapiirakkaohje tälle syksylle. Maaseudun Tulevaisuudessa oli jokin aika sitten ihana omenapiirakkaohje. Tätä piirakkaa on tullut tehtyä useampikin kerta, sillä ajatuksella, että laitan sitä pakastimeen. Noh. Kovin montaa palaa pakastimeen ei ole päätynyt...

Ohje on pellilliselle, mutta jos se tuntuu liian isolta, kannattaa tehdä pienempi piirakka. Esimerkiksi 2/3 ohjeen mukaan tulee aika sopiva. Pellilliseen tekisin  muruseoksen 1½  kertaisena.



OMENATARHURIN TALKOOPIIRAKKA
(iso uunipellillinen)
3 dl sokeria
6 kananmunaa
300 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
(1 rkl vaniljasokeria)
täyte:
noin 1 ½ litraa omenaviipaleita
kanelia
(sokeria)
muruseos:
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria (vähempikin riittää)
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi sulatettuna ja kuivat aineet. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Viipaloi omenat ja levitä ne päälle.

Ripottele pinnalle reilusti kanelia. Jos omenat ovat kovin happamia, niin ripottele myös sokeria.

Sekoita muruseos nyppimällä ainekset sekaisin ja ripottele piirakan pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa hiukan lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti