sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pakkaspäivä

Tänään oli vihdoinkin ensimmäinen pakkaspäivä. Näitä lisää, kiitos. Aamulla laitettiin lihapata uuniin ja ulkoiltiin siihen asti kunnes päästiin ruokapöytään.






Lihapata 6-8 annosta

800 g naudan- tai hirvenlihaa (jos käytät luullista niin lihaa saa olla noin 1,5kg)
100 g pekonia
2 porkkanaa
3-4 sipulia
6 valkosipulinkynttä
noin 2 dl sieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattisosetta
2-3 dl lihalientä
½ tl rouhittua mustapippuria
1½ tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
4 dl punaviiniä
1 rkl fariinisokeria
(suolaa)

Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori sipulit ja halkaise ne. Kuori valkosipulinkynnet. Puhdista sienet.

Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapalat 4-5 erässä. Siirrä lihat pataan. Paista myös kasvikset ja sienet kevyesti, freesaa tomaattisose. Ripottele lihojen ja kasvisten päälle 2 rkl vehnäjauhoja. Sekoita kevyesti. Huuhdo aromit paistinpannusta talteen vedellä tai lihaliemellä. Kaada paistoliemi pataan. Lisää mausteet. Kaada lopuksi punaviiniä pataan niin, että lihat ja kasvikset lähes peittyvät.

Hauduta pataa 150- asteisessa uunissa 2-3 tuntia, lihalaadusta riippuen. Tarjoa lisänä esim. peruna-palsternakkapyreetä.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun tuli pakkaset ja parempaa pakkasruokaa ei olekaan kuin pitkään hautunut pata.

    VastaaPoista
  2. Heleen: Kiitos! Täällä maaseudulla on niin kaunista :)

    VastaaPoista