perjantai 18. marraskuuta 2011

Ribollita

Ribollita on kuuluisa toscanalainen keitto. Keitosta on olemassa monia muunnelmia, mutta perinteiseen keittoon käytetään leipää, cannellinipapuja ja edullisia vihanneksia, kuten porkkanaa, kaalia ja sipulia. Keitto on ihanan täyteläinen ja sopii mainiosti viileneviin päiviin.

Tässä oma versioni keitosta, johon pekoni ja parmesaani tuovat lisämakua.



Ribollita 4-6:lle

1 sipuli
3 valkosipulikynttä
2-3 porkkanaa
200-300 g savojinkaalia
1 pkt kidneypapuja
1 pkt papumixiä
1 pkt paseerattua tomaattia
1 litra kasvislientä
½ pkt pekonia
oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1½ tl oreganoa
suolaa
parmesaania
vaaleaa leipää

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja paloittele ne. Suikaloi kaali. Paista pekonisiivut pannulla.

Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon porkkanat. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Lisää kaali, pavut, viipaloitu pekoni ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen noin 45 minuuttia.

Maut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Viimeistele keitto parmesaanilla ja tarjoa lisänä vaaleaa leipää.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäinen vierailu blogissasi, kivalta näyttää! Ja keittosi on juuri sen oloinen, että kylmänä talvipäivänä sen lämmittää:)

    VastaaPoista