tiistai 27. joulukuuta 2011

Gratinoitu burrito

Kolme päivää jouluruokaa, kahden edestä syötynä. Huh. Hyvää oli, mutta kyllä alkaa jo muukin ruoka maistumaan paremmin kuin hyvin. En varmasti ole ainoa jolle ei juuri nyt maistu jouluruoka.

Jouluna sai puuhastella päivittäin tunnin jos toisenkin keittiössä, joten nyt pari päivää jotain helppoa ja nopeaa.

Meksikolainen ruoka on yksinkertaista ja sitä voi helposti muokata omaan makuun sopivaksi. Ruoka valmistuu usein melko nopeasti ja vaivattomasti. Meksikolainen ruoka sopii hyvin arkeen mutta se on myös sopivaa tarjottavaa esim. illanistujaisiin.




GRATINOITU BURRITO 4:lle

700 g naudan jauhelihaa
öljyä
1 paprika
3 tomaattia
1 sipuli
1 pss taco mausteseosta (Taco Spice Mix Original)
1-1,5 dl vettä
1 pkt tortilloja
noin 100g hyvää juustoa raastettuna
(ranskankermaa, paprikamajoneesia tms...)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Paista jauheliha kuumalla pannulla, lisää hienonnetut tomaatit, paprika ja sipuli. Lisää joukkoon taco mausteseos ja vesi. Anna hautua noin 7 minuuttia.

Jaa jauhelihatäytettä tortilloille. Taita tortillat rullalle. Aseta rullat voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) uuninvuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

Gratinoi uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoile salaatin kera. Lisänä voi olla myös esim. ranskankermaa ja paprikamajoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti