sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän kahvipöytään

Tämä hieman tuhti kakkuohje on poimittu talteen menneen kesän Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteestä. Jos tykkää täyteläisestä suklaakakusta, suosittelen kokeilemaan. Valkosuklaakuorrutuksen kanssa kannattaa malttaa hetki, liian juokseva kuorrute valuu helposti tarjoilualustalle. Kaada kumminkin kuorrute kakun päälle ennen kuin se alkaa liikaa jähmettymään ja muodostamaan kalvoa pinnalle. Alustalle valuneen kuorrutuksen voi peitellä valkosuklaarouheella.




Ainekset

Pohja:
200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata

Täyte:
2 dl vispikermaa
200g/ 1 prk appelsiinituorejuustoa
2 rkl tomusokeria
(alkuperäisessä ohjeessa taisi olla 2 liivatelehteä)

Valkosuklaakuorrutus:
1 ½ dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata

Valmistus:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa. Paista kakku halkaisijaltaan 22- 24 cm:n kakkuvuoassa uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Täytä kakku.

Kuumenna kuorrutteen kerma kattilassa, lisää joukkoon pilkottu valkosuklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila pois liedeltä. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman samalla sekoittaen ja kaada tasaisesti kakun päälle. Kakun voi vielä lopuksi koristella valkosuklaarouheella.

2 kommenttia:

  1. Mykistävän kaunis kakku! Miten rakensit kukan siihen?

    VastaaPoista
  2. Tein kukan marsipaanista ja nuo kultahelmet on purkista :)

    VastaaPoista