torstai 29. joulukuuta 2011

Klubileipä

Se perinteinen. Arkistosta löytyy klubileipä intialaisella vivahteella, mutta tällä kertaa club sandwich valmistui perinteitä kunnioittaen. Meillä oli joulukinkun tilalla maukas savukalkkuna ja sitä jäi joululta sen verran, että siitä sai tehtyä pikaisesti klubileivät. Savukalkkunan voi korvata vaikkapa kaupan valmiilla grillibroilerilla.




KLUBILEIPÄ yhdelle

2 viipaletta paahtoleipää
kypsää kalkkunaa tai broileria viipaleina
2 siivua pekonia paistettuna
½-1 tomaatti viipaleina
muutama salaatinlehti
1 rkl majoneesia (tai esim. ranskankermaa)

Paahda leipäviipaleet ja lisää ainekset kerroksittain leipien väliin. Paina leipää hiukan kasaan ja kiinnitä se puutikulla, jotta leipä pysyy paremmin kasassa. Tarjoa lisänä salaattia tai ranskalaisia.

2 kommenttia:

  1. Ihana klassikko, kuuluu meilläkin suosikkeihin erityisesti kesäaikaan. En kyllä ymmärrä, miten tämä olisi sesonkiriippuvaista, mutta niin sitä ihminen jymähtää tapoihinsa.

    VastaaPoista
  2. Totta, nyt ei ole mikään klubileivän sesonkiaika :) Mutta maistuu ne tähänkin aikaan vuodesta, ilmatkin on lähes samat kuin silloin sesonkiaikaan...

    VastaaPoista