perjantai 23. joulukuuta 2011

Yön yli muhinut uunipuuro

Meillä ei paisteta kinkkua ensi yönä ja laatikotkin on jo hyvällä mallilla. Uuni pääsee kumminkin hommiin. Sinne laitetaan uunipuuro hautumaan yön ajaksi. Sitä sitten jouluaatton lounaalla nautitaan, toiset luumu- ja toiset vadelmakeiton kera.




YÖN YLI MUHINUT UUNIPUURO

2 dl riisiä tai ohrasuurimoita
1 litra täysmaitoa
1½-2 tl suolaa
muutama nokare voita

Laita kaikki ainekset uunivuokaa. Tiputa pinnalle muutama voinokare. Anna hautua yön yli (8 tuntia) 100 asteisessa uunissa.

EDIT! Katso myös uusittu versio tästä ihanasta puurosta!

6 kommenttia:

  1. apuva! Kuka tietää mittasuhteet uunimannapuuroon .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Laittaisin itse 1 litran maitoa ja 1,5 dl mannaryyniä. Otathan huomioon, että uunimannapuuro valmistuu nopeammin kuin riisi- ja ohrapuuro.

      Poista
    2. Minä en jätä uunia yöksi päälle,kuten en myöskään pesukoneita yksikseen. Se sanotaan selvästi cakuutussopimuksessa. Uuniohrapuuro on toki hyvää, mutta turvallisuus ennen kaikkea muuta

      Poista
    3. Minne lähdet yöksi, jos jätät ne yksin uuniin :D Jos sinä nyt siellä kotona itse olet niin se kyllä riittää sille vakuutusyhtiölle...

      Poista
  2. Katsoa kun on muitakin uuneja ja takkoja, kuin sähkö/kaasu.

    VastaaPoista
  3. Tumma imelletty uunipuuro jauhoista ja maltaista:

    500g ruisjauhoa
    500g ruismaltaita
    250g vehnäjauhoja. Vehnäjauhon voi korvata ruisjauholla ja ruismaltailla!
    noin 3 litraa 70-75 asteista vettä. Vesi ei saa olla yli 75 asteista
    Puoli teelusikallista suolaa imeltymisen jälkeen

    Valmistusohje:

    Jauhot maltaat sekoitetaan hyvin 70-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 70-75 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi. Puuro notkistuu imeltämisen aikana.

    Lisätään suola. Puuroaines laitetaan liedelle ja lämpötila nostetaan niin että puuroaines hiukan poreilee ja sen jälkeen siirretään peitettynä muhimaan noin 15 minuutiksi.

    Puuroaines laitetaan laakeaan uunivuokaan ja paistetaan 120-140 asteessa 2-4 tuntia.

    Syödään usein kylmänä maidon tai kerman kera. Lisäkkeeksi sopii hyvin appelsiinihillo tai aprikoosihillo.

    VastaaPoista