sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Laskiaispullat

Laskiaispullat valmistuvat kädenkäänteessä pakastealtaan kotimaisista valmiiksi leivotuista pullista, jotka vaan voidellaan, ripotellaan raesokeria päälle ja uuniin!


                                                    laskiaispullat

Täytteeseen:
½ purkkia flora vispiä
n. 4rkl vaniljakreemijauhetta
1-2 dl pakastemansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi (saa jäädä vähän löysäksi). Lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta koko ajan sekoittaen. Yhdistä vaahto ja sulaneet mansikat, täytä pullat!

perjantai 25. helmikuuta 2011

Luvassa ulkoilua ja hernekeittoa

Viikonlopuksi on luvattu ihan kivaa ulkoilukeliä. Huomenna meillä syödään pulkkamäen jälkeen hernekeittoa. Itse tehty hernekeitto voittaa mennen tullen purkkikeitot.




HERNEKEITTO

500g kuivattuja herneitä
2 litraa vettä
1 sipuli
n.500g luutonta sianlihaa (tai palvikinkkua, kylkeä, jauhelihaa tms...)
2 tl suolaa
(½-1 tl meiramia)

Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.
Keitä herneitä miedolla lämmöllä liotusvedessä noin 1 tunti. Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu sianliha ja hienonnettu sipuli. Jatka kypsentämistä vielä noin 1 tunti. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys. Mausta valmis keitto suolalla (ja meiramilla).

Tuoreen sianlihan tilalla voi käyttää myös palvikinkkua, kasleria, ruskistettua ja maustettua jauhelihaa tms. Lisää kypsä liha keittoon ½ tuntia ennen valmistumista.

 

torstai 24. helmikuuta 2011

Töihin!

Tässä vietellään äitiysloman viimeisiä päiviä. Niistä vähistä jäljellä olevista päivistä on nautittava täysillä! Mikäs sen parempi konsti kuin maukas ruoka! Caesarsalaatti on aina hyvää, oli sitten lisukkeena broileria, pekonia tai mitä vaan.

CAESARSALAATTI


                                                    kana-caesarsalaatti

0,5 litraa romaine-salaattia, jäävuorisalaattia, rucolaa tai muuta
50 g parmesaania lastuina
4-6 paahtoleipäviipaletta
1 kynsi valkosipulia, murskattuna 
öljyä

Kastike:
1 keltuainen
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sinappia
suolaa, valkopippuria
1½-2 dl öljyä
1 tl Worcestershire-kastiketta
3 anjovisfileetä hienonnettuna


1. Valmista ensin kastike: Sekoita keltuainen, suola, pippuri, sinappi ja viinietikka hyvin kulhossa. Lisää öljy vähitellen samalla sekoittaen. Muutaman ruokalusikallisen jälkeen seos muuttuu paksuhkoksi, jonka jälkeen öljyä voi lisätä enemmän kerralla. Käytä sekoittamiseen mieluiten teho- tai sauvasekoitinta. Paseeraa anjovis ja lisää se majoneesin joukkoon. Mausta Worcesterhire-kastikkeella.
2. Pese ja valuta salaatinlehdet. Revi ne sopiviksi suupaloiksi kulhoon ja sekoita joukkoon kastike.
3. Leikkaa leivät noin 1,5 x 1,5 cm:n kuutioiksi ja paista pannulla rapeiksi öljyssä, johon on lisätty murskattu valkosipulinkynsi. (Voit paahtaa leivät myös uunipannulla)
4. Sekoita salaatit ja kastike, lisää joukkoon leipäkuutiot ja juusto.


Caesarsalaatti sopii myös muiden salaattien pohjasalaatiksi. Lisää siihen esim. paistettua broileria, äyriäisiä, paistettua pekonia tai vaikkapa savuporoa.

Unelmista totta

Loistavien kotimaisten ja ulkomaisten ruokablogien innoittamana päätin vihdoin toteuttaa haaveeni, oman ruokablogin. Tämä haave on ollut ajatuksissa jo pitkään, nyt se on totta J

Toivottavasti tietotekniikkataitoni kehittyvät tässä bloggaamisen myötä, jotta saan tehtyä tästä blogistani joskus paljon viihtyisämmän.